Nyhedsbrev marts 2022

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Foråret er begyndt, og det er forberedelserne til LøkkeFondens signaturprojekter, DrengeAkademiet og Challenge, også. Vi ser forventningsfuldt frem mod den kommende tid, hvor vi igen vil give en stor gruppe af udfordrede unge faglige, personlige og sociale succesoplevelser – og dermed masser af gode grunde til at tro på dem selv. 

Nedenfor kan du bl.a. læse om vores 10-års jubilæum, som blev fejret med et stort velgørenhedsarrangement d. 15. marts, samt om LøkkeFondens kommende projekter og arrangementer.

Rigtig god læselyst.


LøkkeFondens 10-års jubilæum

Siden LøkkeFondens stiftelse i 2012 har vi hvert år fejret fondens fødselsdag med et brag af en fest. Sidste år var desværre en undtagelse, da landet var lukket ned pga. Covid-19. Glæden var derfor ekstra stor d. 15. marts 2022, da vi igen – efter to år – kunne samles til fondens fødselsdag, der blev fejret med et stort velgørenhedsarrangement til fordel for udfordrede drenge. Og denne gang var det ovenikøbet en fejring af fondens 10-års jubilæum.
 
I år foregik arrangementet i Hillerød, hvor Royal Stage var så gavmilde at lægge lokaler til. Traditionen tro fik vi uddelt prisen ’Årets Knægt’, der i år gik til Nicolai Fick Sørensen. Nicolai var med på det allerførste DrengeAkademi i 2012. I dag er han ved at uddanne sig til fysioterapeut og arbejder derudover som personlig træner og som frivillig på Rigshospitalet. Nicolai er på mange måder en rollemodel og en knægt, der har gennemgået en stor personlig og social udvikling siden DrengeAkademiet. Vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden.
 
Det var en storslået aften i drengenes tegn og med underholdning i særklasse. Og det lykkedes at samle mere end 250.000 kr. ind til LøkkeFondens almennyttige arbejde.
 
Tusind tak til alle gæster, kunstnere, sponsorer og samarbejdspartnere for jeres støtte og opbakning. I har medvirket til, at endnu flere drenge på kanten af samfundet kan hjælpes tilbage i fællesskabet. Vi er meget taknemmelige. TAK.

LøkkeFondens 10-års jubilæum, 2022

DrengeAkademiet 2022 – Faglige kickoffs

Forberedelserne til DrengeAkademiet er i fuld gang, og alle ansøgere vil modtage besked om optagelse i slutningen af uge 14.

I løbet af marts mødtes DrengeAkademiets lærere til faglige kickoffs. Det samlede staff-team mødes i maj for at finpudse campprogrammet samt planlægge den konkrete undervisning i dansk, matematik og 7 personlige karaktertræk. Målet er at skabe de bedst mulige betingelser for, at drengene kan udvikle sig både fagligt, personligt og socialt.


Ny forskning vedr. DrengeAkademiet

LøkkeFonden har netop modtaget ny kvantitativ forskning vedr. DrengeAkademiet 2015-2019. En nyligt for­svaret ph.d.-afhandling af Søren Albeck Nielsen slår fast, at DrengeAkademiet har positive langtidseffek­ter på de deltagende drenges faglige, personlige og sociale kompetencer.
 
Ph.d.-afhandlingen fremhæver bl.a., at:

  • Deltagerne på DrengeAkademiet reducerer læringskløften markant ift. drenge med lignende udfor­dringer. 
  • Væsentligt flere deltagere erklæres uddannelsesparate i 9. klasse sammenlignet med drenge, der har lignende udfordringer. 
  • Vores gruppementorordning skaber store effekter – især på det person­lige og sociale plan.

Vi er selvsagt meget glade og stolte over dette fine tilbundsgående forskningsundersøgte bevis på kvalitet og langtidseffekt af DrengeAkademiet.
 
Læs mere om forskningsresultaterne her.


LøkkeFondens Challenge 2022 – Snart på landevejen

LøkkeFondens Challenge blev skudt i gang i begyndelsen af marts. I år har vi godt 50 drenge med i projektet, fordelt på fem forskellige teams i hhv. København, Jyderup, Odense, Vejle og Kolding. Drengene er godt i gang med spinning eller mountainbike, og inden længe rykker de alle ud på landevejen, hvor de skal træne op til den lange og fysisk krævende tur på 500 km, som afvikles til sommer.
 
Årets Challengetur foregår over fem dage fra d. 15.-19. juni. Vi starter i Odense, kører mod Kolding, videre ned mod Als, over Fyn, til Rørvig i Nordsjælland, forbi Jørlunde, for til sidst at krydse målstregen i København.
 
Hvis du møder drengene på landevejen, så send dem gerne et stort smil og en thumbs up med på vejen.


LifeSkills afrundes med stor konference i april

LøkkeFondens større 10. klasses projekt, LifeSkills, hjælper unge videre i uddannelse og job og gør en markant forskel på en række væsentlige områder. Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) har fulgt og dokumenteret indsatsen igennem fire år, hvor læringskonceptet og erhvervsmentorordningen trinvist er blevet udrullet på skoler i Høje-Taastrup Kommune, Frederiksberg Kommune og Gentofte Kommune.
 
Evalueringen af VIVE peger blandt andet i retning af, at:

  • LifeSkills-projektet formår at gøre langt flere elever uddannelsesparate sammenlignet med øvrige elever.
  • LifeSkills medvirker positivt til elevernes overvejelser om uddannelse og job.
  • Læringselementerne medvirker positivt til at sikre elevernes trivsel og personlige udvikling.

Disse flotte resultater – og vejen dertil – ser vi frem til at præsentere på en stor LifeSkills-konference, som afvikles d. 21. april på Metalskolen Jørlunde. Vi glæder os til at dele vores erfaringer fra indsatsen, så endnu flere kommuner og elever fremover kan få glæde af de virksomme elementer og dokumenterede metoder, som projektet har generet.
 
Tak til Industriens Fond for økonomisk støtte til projektet.


FSA-forløb i Kalundborg og Hillerød

LøkkeFonden skal i løbet af april besøge Ungdomsskolen i Kalundborg samt Sophienborgskolen i Hillerød for at give udvalgte elever i 9. klasse et positivt fagligt rygstød, så de kan stå endnu stærkere ved afgangsprøverne til sommer. Fokus vil primært være på læsning, skrivning og matematik og strategier i forhold til, hvordan de unge kan bruge tiden bedst og få mest muligt ud af slutspurten resten af skoleåret.


LøkkeFondens Erhvervsnetværk – Kommende arrangementer

LøkkeFondens Erhvervsnetværk blev præsenteret d. 17. marts 2021 og kan nu fejre 1-års fødselsdag. Vi har haft mange spændende møder med interessante oplægsholdere. Indtil videre har vi udover Lars Løkke Rasmussen (stifter af LøkkeFonden) haft fornøjelsen af Jesper Boysen (Direktør i Power A/S), Søs Marie Serup (Politisk kommentator), Allan Agerholm (Bestyrelsesformand i Parken A/S), Jes Thorup (Fodboldtræner i FCK) samt Jeppe Handwerk (CEO i Copenhagen Medical). 
 
2022 vil også byde på interessante oplæg. I maj byder vi velkommen til Alex Pedersen, Jesper Worre og Tom Lund, som vil fortælle om Grand Depart Copenhagen, og hvordan Tour de France i det hele taget besluttede at komme til Danmark. 
 
Der er ligeledes god grund til at glæde sig til efteråret, hvor vi får besøg af tidligere chef for Frømandskorpset, Jens Birkebæk Bach, samt Lars Sandahl Sørensen, direktør i Dansk Industri.

LøkkeFondens Erhvervsnetværk, d. 23. november 2021. Foto: Privat

Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så find os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk)


Gør en forskel og giv et bidrag

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på hjemmesiden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kitt, Kristian, Laura, Line, Peter og Frederik.