Nyhedsbrev september 2020

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Så nåede vi i mål med vores signaturprojekter anno 2020 og har igen sendt mange stolte og handlekraftige drenge videre ud i livet – stærkere på de syv personlige karaktertræk og med fornyet tro på sig selv.

Gennem fællesskab og støttende sociale relationer har drengene udviklet et større men­talt beredskab af strategier til at komme styrket igennem hverdagens udfordringer. De har lært at omsætte intention til handling og at arbejde vedholdende med mål, som de virkelig brænder for at opnå.

I dette nyhedsbrev får du denne måneds “highlights” fra LøkkeFondens ChallengeDrengeAkademiets mentorordningLifeSkillsog Guttas Campus i Norge.

Rigtig god læselyst!


Afviklingen af LøkkeFondens Challenge 2020

I midt september gennemførte vi den sidste del af dette års Challenge. Med 200 km i benene før sommerferien og 300 km forrige weekend har 60 seje drenge, fra otte forskellige byer, nu gennemført LøkkeFondens Challenge 2020 på i alt 500 km.

Turen gik bl.a. fra Bilka i Kolding, forbi Power i Odense, Falck i Kokkedal til Christiansborg i København og Bella Centret på Amager, hvor feltet stolt krydsede målstregen. Turen bød på blod, sved og tårer, men vigtigst af alt på et fællesskab med glæde, smil og latter. Drengene fik sammen endnu en succesoplevelse med sig i baggagen. Endnu en positiv erfaring, som de nu kan tage med sig videre i livet. 

Se et kort sammenklip fra turen her: 

I LøkkeFonden er vi dybt taknemmelige over al den hjælp og støtte, som vi får til vores projekter. Endnu engang TAK til alle jer, der har været med til at gøre dette muligt – voksenteams, sponsorer, samarbejdspartnere og fonde. I er definitionen på ”bedst sammen”, og vi er ikke i tvivl om, at vi i fællesskab gør en kæmpe forskel for drengene og for samfundet.

Christiansborg København, LøkkeFondens Challenge 2020. Foto: Dan Henrik Møller  

Selvom Covid-19 ændrede vilkårene for drengenes forberedelse og projektets eksekvering, så foretager vi igen i år kvalitative og kvantitative evalueringer af drengenes forløb. Dette i samarbejde med LG Insight, der siden 2018 har afdækket resultaterne af indsatsen.

Resultater fra 2018 og 2019 bekræfter at flere af drengene efter Challenge har;

  • været gladere og følt sig mere aktive og energiske.
  • følt sig mere modstandsdygtige overfor problemer og udfordringer på deres vej.
  • fået større tiltro til at de kan gøre det de beslutter sig for og at fremtidsdrømme kan opfyldes.
  • opnået troen på at de kan gennemføre en uddannelse hvis de vil.
  • følt sig som en del af et fællesskab.

Resultater, som vi aldrig har været i tvivl om, men som vi naturligvis er utrolig glade for kommer til udtryk i disse undersøgelser.

Planlægningen af LøkkeFondens Challenge 2021 er allerede i gang. Vi hører naturligvis meget gerne fra jer, såfremt I ønsker at støtte op om det vigtige arbejde med at få flere udfordrede unge flyttet fra kanten af samfundet tilbage ind i fællesskabet.


DrengeAkademiets mentorordning – Det lange seje træk

Traditionen tro har vi i kølvandet på DrengeAkademiet startet vores mentorordning op. Vi har i alt syv lokale mentorcentre fordelt i hele landet, og her skal drengene fortsætte det gode arbejde, som blev kickstartet på DrengeAkademiet, så de fortsat kan udvikle sig på både det faglige, personlige og sociale plan.

Fremmødeprocenten er høj, og gensynsglæden ved mentormøderne er ikke til at tage fejl af. Strukturen og rammerne er tydelige og faste – sådan som drengene kender det fra DrengeAkademiet. Det frigør energi og skaber ro til læring og fordybelse.

I de kommende måneder bliver drengenes forældre involveret endnu mere, når vores forældrevejleder, Trine, besøger samtlige mentorcentre og afholder forældreworkshops.

For at imødekomme flere af de behov, som drengene har, har vi tillige etableret en digital lektiecafé, hvor lærere fra DrengeAkademiet sidder klar online til at hjælpe drengene med deres lektier.

Vi har netop udgivet nyt projektmateriale om DrengeAkademiet. Klik på knappen nedenfor for at læse om campen i sommer og se nogle af de mange fantastiske billeder, der blev taget.


LifeSkills udbredes i tre kommuner i 2020

Interessen for LøkkeFondens læringsmetoder er generelt stor. Vi intensiverer derfor dette efterår på flere af vores udbredelsesprojekter, heriblandt LifeSkills, hvor vi arbejder med at integrere metoderne fra DrengeAkademiet i helårlige skoleprogrammer for 10. klasser på tre skoler i Høje-Taastrup Kommune, Gentofte Kommune og Frederiksberg Kommune.

LifeSkills har til formål at få flere unge til at påbegynde og gennemføre en erhvervsuddannelse. Indsatsen er målrettet unge i 10. klasse, som endnu ikke er blevet vurderet uddannelsesparate, og som ønsker faglig og personlig kvalificering samt afklaring i forhold til uddannelse og job.

På LifeSkills havde vi før sommerferien uddannelsesdage med ledere, lærere og ressourcepersoner fra både Frederiksberg, Høje Taastrup og Gentofte. Dette lagde grundstenen til det arbejde, som nu er påbegyndt i alle tre kommuner. Dette omfatter bl.a. undervisning i de syv karaktertræk, og mere bliver hele tiden bygget på. Eleverne har fået tildelt deres erhvervsmentorer – og både mentorerne og de unge glæder sig til det videre samarbejde.


Guttas Campus i Norge

Den norske pendant til DrengeAkademiet, Guttas Campus, blev afviklet i sommer med 47 drenge fra Oslo, der fik en uforglemmelig oplevelse for livet. LøkkeFonden har bidraget med sparring, uddannelse samt kompetenceudvikling i det norske projekt siden 2017. For første gang afviklede de norske ildsjæle campen uden LøkkeFondens deltagelse, og det er en fornøjelse for os at se, hvordan projektet stadig afvikles i LøkkeFondens ånd.

36 drenge fra Bergen tager i disse dage på camp i den første norske ”udvidelse” af Guttas Campus. Her skulle LøkkeFonden have haft en medarbejder med på campen, men dette satte Covid-19 desværre en stopper for. I stedet har vi bidraget i udviklingen og planlægningen samt på staffcampen.

Der blæser gode vinde i det norske, og der er gode chancer for, at ”DrengeAkademiet” lever videre i flere norske byer i fremtiden.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens daglige arbejde, så kan du følge os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Støt os og gør en forskel

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på hjemmesiden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kristian, Lasse, Line, Peter, Laura og Frederik.