Nyhedsbrev januar 2023

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

LøkkeFondens lille sekretariat løber stærkt for at nå i mål med de mange gøremål og gode intentioner, vi har, i forhold til at nå bredt ud med vores læringskoncept. Den seneste tid har således budt på møder med flere potentielle samarbejdspartnerne. Håbet er, at dette udmunder sig i nye tiltag, som i endnu større skala kan understøtte udfordrede unges læring og trivsel.

Næste projekt eller forløb kan blive på en skole, du kender, eller i din kommune. Henvend dig gerne ved nærmere interesse eller lyst til sparring på konkrete læringsforløb eller projektidéer.

Vores egen projektarena er DrengeAkademiet og LøkkeFondens Challenge; to signaturprojekter, som har fundet sted hver sommer de sidste mange år. Det er projekter, der står vores hjerter nær, og som vi hvert år gør en stor indsats for at stable på benene, udvikle og kvalitetssikre, så projekterne er nøje til­pas­set målgrup­pen.

Vi har i den anledning besluttet, at LøkkeFondens Challenge holder pause i 2023. Tiden vil vi bruge på at finjustere indsatsen, så vi kan vende endnu stærkere tilbage i 2024.

Nedenfor kan du læse om DrengeAkademietLøkkeFondens fødselsdag og det kommende netværkarrangement for LøkkeFondens Erhvervsnetværk.

Rigtig god læselyst!


DrengeAkademiet 2023 – Ansøg nu

LøkkeFonden har lige nu åbent for ansøgninger til DrengeAkademiet 2023, som finder sted i skolernes sommerferie (uge 26 og 27).

Kender du en dreng, der går i 7. eller 8. klasse, og som er kommet bagefter i fagene dansk og matematik? Så er det nu, han har en unik chance for at ændre på det.

På DrengeAkademiet tilbyder vi 100 drenge fra hele landet en ny start, hvor de kan få vendt negative skoleople­velser og deres selvbillede til det bedre. Her bliver de en del af et meningsfuldt, forpligtende fællesskab med ligesindede og får samtidig en masse faglige, personlige og sociale mestringsoplevelser, der styrker dem på deres vej mod en ungdomsuddannelse.

På DrengeAkademiet arbejder vi med individuelle læringsmål i læsning, skrivning og matematik, så hver dreng kommer til at arbejde med lige præcis det, han har brug for. 

Læringsforløbet er gratis og kræver blot, at der sendes en ansøgning inden fristen d. 26. marts 2023.

Læs mere om DrengeAkademiet, og hvordan der ansøges via nedenstående knap.


Deltag i LøkkeFondens 11-års fødselsdag d. 16. marts

Kom og vær med når LøkkeFonden fejrer sin fødselsdag med et stort velgørenhedsarrangement torsdag. d. 16. marts 2023 i Crowne Plazas smukke lokaler. Det bliver en fantastisk aften med 3-retters middag, taler og underholdning i særklasse.

Aftenen bindes sammen af Bubber som konferencier, og vi får bl.a. selskab af komiker Audrey Castañeda, magisk entertainer Henrik Svanekær, Hardinger Band, auktionarius Frederik Bruun Rasmussen og DJ Mikkel Vendelbo. Alle kunsterne optræder gratis.

Traditionen tro uddeles prisen ”Årets Knægt” til en person, der er et forbillede for de mange drenge, som LøkkeFonden arbejder for. Ligeledes vil vi gentage succesen fra tidligere år med en stor auktion. Og som noget nyt vil der være et lotteri med flotte gevinster fra generøse sponsorer og gavegivere.

Overskuddet fra fødselsdagen vil gå til LøkkeFondens samlede indsatser for udfordrede drenge i Danmark.

Vi glæder os meget til at fejre fondens fødselsdag og ikke mindst samles om det gode formål, så endnu flere drenge i fremtiden kan hjælpes ind i fællesskabet.


LøkkeFondens Erhvervsnetværk

LøkkeFondens Erhvervsnetværk blev præsenteret d. 17. marts 2021, og siden lanceringen har vi haft mange spændende møder med interessante oplægsholdere på agendaen.

Indtil videre har vi bl.a. haft fornøjelsen af Søs Marie Serup (politisk kommentator), Jens Birkebæk Bach (tidligere chef for Frømandskorpset) og Lars Sandahl Sørensen (direktør i Dansk Industri).

LøkkeFondens erhvervsnetværk er for erhvervsfolk, der gerne vil gøre en forskel for drenge på kanten, udvide deres netværk samt blive inspireret af spændende og aktuelle oplæg.

Erhvervsnetværket mødes minimum fire gange årligt, og næste netværksarrangement afholdes d. 21. februar 2023 på Restaurant Pluto.

Her vil vi få selskab af eks-rockeren, Rolf Eggert, der vil fortælle sin historie om, hvordan han som ung havnede i det forkerte spor og endte bag tremmer. I fængslet besluttede han, at han ville begynde et nyt liv, når han blev løsladt igen. Rolf læste til pædagog og hjælper nu andre unge, der som ham selv har haft en svær start på livet. For Rolf blev ønsket om en ny tilværelse til en årelang kamp, hvor han ikke kun skulle overvinde uventede udfordringer og forhindringer, men også håndtere smertefulde erkendelser – ikke mindst om sig selv.

Kunne du tænke dig at blive en del af netværket og samtidig gøre en forskel for udfordrede drenge?


Ny bestyrelsesformand og nyt bestyrelsesmedlem i LøkkeFonden

Lars Løkke Rasmussen er, grundet sit nyerhvervede ansvar som udenrigsminister, fratrådt LøkkeFondens bestyrelse og dermed som bestyrelsesformand. Mickey Maymann, der hidtil har været bestyrelsesmedlem i LøkkeFonden, er tiltrådt som ny bestyrelsesformand.

Mickey Maymann er administrerende direktør i NEXUS INTERIM MANAGEMENT A/S og kommer ligeledes med årelang erfaring som tidligere administrerende direktør og CEO i Adecco Danmark, som siden 2017 har samarbejdet tæt med LøkkeFonden.

Samtidig med formandsskiftet tiltræder Lisa Løkke Rasmussen som nyt bestyrelsesmedlem. Lisa Løkke Rasmussen er uddannet lærer og arbejder til dagligt på N. Zahles Gymnasieskole.


Gør en forskel og giv et bidrag

I LøkkeFonden hjælper vi unge drenge, der har mistet troen på eget værd og potentiale. Det er unge, som mistrives, har faglige efterslæb, føler sig ensomme, oplever mobning og/eller ikke tror, at de er gode nok, som de er.

Støt LøkkeFondens arbejde med et valgfrit beløb og hjælp os med at hjælpe drengene. En donation i dag er en vigtig investering i en ung drengs fremtid.

… eller doner nu på MobilePay nr. 638404

LøkkeFonden modtager ingen offentlige tilskud, men drives alene med opbakning og ind­samling af midler fra private, virksomheder og fonde. Vores almennyttige arbejde er således dybt afhængig af de økonomiske bidrag, vi kan få fra dig og andre, der gerne vil gøre en forskel og tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar.

Hvis du som virksomhed ønsker at støtte LøkkeFondens arbejde, kan du læse mere om vores støttepakker her.

Vi er taknemmelige for både små og store bidrag, da alle donationer er med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde den nødvendige hjælp til udfordrede drenge i hele landet.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så find os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk)


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Kitt, Laura, Lars, Peter og Kristian.