Nyhedsbrev november 2020

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

2020 har været et begivenhedsrigt år for alle – på både godt og ondt. Ofte kan vi være tilbøjelige til at fokusere på det negative frem for det positive, fordi det negative ofte påvirker os stærkere. Det, vi ”fodrer”, har det med at vokse. Vi nærer tanker og følelser med vores opmærksomhed – altså ved at give det fokus og ved at tillægge det værdi.

I LøkkeFonden vælger vi aktivt at fokusere på det positive, som vi oplever. Selvom Covid-19 ændrede vilkårene for vores 2020-projekter og det samvær, vi har med de unge, så ser vi stadig efter øjeblikke, hvor de unge lykkes både individuelt og i fællesskab.

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om Challenge, der er blevet indstillet til Årets Hjertesag, om afviklingen af vores EsbjergAkademi samt om det nye afsnit i programserien, LøkkeFonden & gæster, som blev sendt i starten af november.

Rigtig god læselyst!


LøkkeFondens Challenge som Årets Hjertesag

I LøkkeFonden er vi dybt taknemmelige over al den støtte og opbakning, som vi får til vores projekter.

LøkkeFondens Challenge er blevet indstillet til Årets Hjertesag hos PFA Brug Livet Fonden – og ligesom sidste år har vi brug for din stemme.

Klik på knappen ovenfor og tryk på hjertet for at give din stemme til LøkkeFondens Challenge som årets hjertesag. Det tager mindre end 10 sekunder, og din stemme kan have stor betydning for vores arbejde med at hjælpe drenge på kanten ind i fællesskabet.

Siden 2014 har vi på LøkkeFondens Challenge hjulpet flere hundrede udfordrede drenge i alderen 16-25 år med at opnå større tro på eget værd og potentiale. Gennem en unik kom­bi­nation af cykling og mentaltræning af syv personlige karaktertræk fra den positive psykologi, træner drengene op til at cykle Dan­mark rundt – 500 km på bare fem dage. Herefter indgår drengene i et efterværn med fokus på fællesskab, uddannelse og job.

Vi har netop udgivet nyt projektmateriale om LøkkeFondens Challenge. Klik på knappen nedenfor for at læse mere om projektets udvikling og de fantastiske resultater drengene har opnået gennem tiden. Se ligeledes nogle af de skønne billeder fra dette års tur gennem Danmark.

LøkkeFondens Challenge 2020

EsbjergAkademi 2020

Igen i år har LøkkeFonden afviklet et intensivt læringsforløb i samarbejde med Esbjerg Kommune. EsbjergAkademiet skulle oprindelig have været afviklet i foråret som en to ugers fuldcamp på Fanø, men grundet Covid-19 blev forløbet i stedet gennemført i slutningen af oktober som et to ugers boost-forløb.

Her havde vi fornøjelsen af 24 friske drenge og piger fra 8. klasse, som hver dag knoklede på for at blive endnu bedre til at læse, skrive og regne. Udover faglige succesoplevelser var målet med forløbet at gøre eleverne mere bevidste om egne læringsstrategier, styrker og udviklingspotentialer. Eleverne stiftede bl.a. bekendtskab med syv karaktertræk fra den positive psykologi – selvkontrol, engagement, vedholdenhed, social intelligens, taknemmelighed, optimisme og nysgerighed – som var omdrejningspunkt for undervisningen og det fælles sprog om personlig læring, som både elever og lærere benyttede sig af.

Tak til alle elever for flot indsats og stabilt dagligt fremmøde. Det er stort og givende at være vidne til de positive forandringer, der sker i unge, når de opdager egne styrker samt finder/genfinder troen på eget værd og potentiale. Nu venter der eleverne i Esbjerg et understøttende efterforløb, som vil blive varetaget lokalt af erfarne undervisere tilknyttet Esbjerg Ungdomsskole. 

EsbjergAkademiet 2020

Nyt afsnit af LøkkeFonden & gæster

LøkkeFonden udviklede i foråret programserien “LøkkeFondens & gæster“.

Her inviterede vi en række eksperter i studiet til at dele deres viden, indsigter og erfaringer med børn, unge, læring, trivsel, positiv psykologi, m.m.

Et nyt afsnit blev sendt torsdag d. 5. november. Her havde LøkkeFondens direktør, Frederik Meyer, inviteret LøkkeFondens stifter, Lars Løkke Rasmussen, adm. direktør i Adecco Danmark, Mickey Maymann, adm. direktør i POWER, Jesper Boysen, og tidligere professionel cykelrytter, Jimmi Madsen, ind i studiet til en snak om, hvorfor de har valgt at støtte op om LøkkeFondens arbejde med udfordrede drenge. 

Et afsnit, som, vi håber, kan inspirere flere til at bakke op om arbejdet med de mange drenge rundt omkring i landet, som har brug for støtte.

Du kan se/gense alle afsnit af programserien på LøkkeFondens hjemmeside og Facebook-side.


SoMe jule- og adventskalender

Julen er hjerternes fest. Hos LøkkeFonden er julen også stjernernes fest. Derfor er vi igen i år gået i gemmerne for genbesøge en række af de mange fantastiske ”drenge-øjeblikke”, vi har oplevet på vores projekter i år 2020.

Følg med på FacebookLinkedIn og Instagram, når vi hele december deler nogle af de største og bedste minder fra året, der gik.

Tak til de mange modige drenge, støttende forældre, dedikerede ildsjæle og stærke samarbejdspartnere, fonde og sponsorer, der har været med til at gøre år 2020 til et mindeværdigt år. Jeres indsats og støtte er meget værdsat.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så følg os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Støt os og gør en forskel

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på hjemmesiden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kristian, Line, Laura, Peter og Frederik.