Nyhedsbrev februar 2020

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Kender du en dreng, som vil med på DrengeAkademiet denne sommer? Vi har åbent for ansøgninger frem til d. 15. marts. Husk, det er gratis at deltage takket være donationer og sponsorater fra fonde, private og virksomheder.
 
I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om DrengeAkademiet og EsbjergAkademiet, som er nogle af de mange projekter, vi arbejder på for øjeblikket. Du kan også læse om fejringen af vores 8-års fødselsdag, hvor vi kårede årets knægt, Kristian Skriver, der var med på DrengeAkademiet tilbage i år 2017.

Rigtig god læselyst!


DrengeAkademiet 2020 – Ansøg nu

Siden 2012 har vi sendt mere end tusinde fagligt udfordrende drenge afsted på DrengeAkademiet. Gang på gang har vi oplevet drengene vokse både fagligt, personligt og socialt, når de er på camp, og når vi ser dem løbende det efterfølgende skoleår i vores mentorordning. Vi ser drenge med for­nyet selv­til­lid og øget tro på egne evner. Vores oplevelser bekræftes af drengene selv og deres forældre. For et udpluk af de gode historier, kan du her se vores forældrefilm.

Kender du en dreng, der vil med til sommer? Så er det snart ved at være sidste udkald.

DrengeAkademiet 2020 finder sted i uge 27 og 28, og vi optager ca. 100 drenge fra hele landet.

Fristen for at søge er d. 15. marts.


EsbjergAkademiet 2020

Igen i år har LøkkeFonden fornøjelsen af at etablere akademi i samarbejde med Esbjerg Kommune.

EsbjergAkademiet er et 12 dages læringsforløb for 33 drenge og piger fra 7. klasse i Esbjerg Kommune. Her sættes der turbo på faglig læring i form af læsning, skrivning og matematik. Derudover er der fokus på elevernes personlige og sociale udvikling samt deres søvn-, kost- og motionsvaner.

EsbjergAkademiets personale var samlet i sidste uge for at forberede og planlægge et spændende campprogram. Personalet består bl.a. af erfarne konsulenter fra LøkkeFonden, men størstedelen af personalet er fra Esbjerg kommune, der læres op i at afvikle camps på egen hånd.

EsbjergAkademiets hovedcamp afvikles i uge 13 og 14 på Sønderho Feriekoloni på Fanø.

Læs mere om EsbjergAkademiet 2020.


LøkkeFondens 8-års fødselsdag

I år fylder LøkkeFonden 8 år. Det fejrede vi traditionen tro på Hotel Marriott i København. Ligesom tidligere år, blev fødselsdagen arrangeret som en fundraising-middag med det formål at samle penge ind til fondens almennyttige projekter til gavn for udfordrede unge i Danmark.

Vi havde et spændende program til de lidt over 200 gæster, som var med til at fejre aftenen med os. Fødselsdagen blev sponsoreret af BC Hospitality Group, der stillede flotte lokaler til rådighed og stod for selve serveringen. Chefkokken fra Hotel Marriott havde sammensat en fantastisk menu af lækre råvarer, mens Løgismose leverede vinen og Coca-Cola de øvrige læskende drikkevarer.
 
Vi blev underholdt af Hardinger Band, der spillede op til den helt store Shu-bi-dua fest. Sidst på aftenen stod auktionarius, Frederik Bruun Rasmussen, for auktion sammen med Bubber, der i øvrigt styrede begivenhederne aftenen igennem.

Kristian Skriver blev kåret som Årets Knægt 2020
Foto: Lars E.

Traditionen tro overrakte fondens stifter, Lars Løkke Rasmussen, prisen til Årets Knægt, der i år gik til Kristian Skriver. Kristian var én af de 100 drenge, der tilbage i 2017 brugte to uger af sin sommerferie på DrengeAkademiet for at indhente faglige efterslæb i dansk og matematik. Kristians læringsrejse fortsatte det følgende år, hvor han med støtte og opbakning fra venner, familie og mentorcenteret i Ringsted formåede at rykke sig markant i alle fag og blive vurderet uddannelsesparat.

I dag går Kristian på gymnasiet i Holbæk, hvor han bliver student til sommer. Kristian er et levende bevis på, at man kan opnå utrolig meget, hvis man får den rette støtte og gør en ihærdig indsats.
 
Alt i alt var det en vellykket aften, hvor vi fik indsamlet mere end 600.000 kr. til vores almennyttige aktiviteter. Det glæder os umådeligt meget, da vi med denne støtte kan fortsætte arbejdet med at hjælpe drenge på kanten til at blive en del af fællesskabet.
 
Tak til alle sponsorer, bidragsydere og ikke mindst de mange gæster, der var med til at gøre aftenen til en succes.


Støt os og gør en forskel

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? På vores hjemmeside kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

GSammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at blive klogere på LøkkeFondens daglige arbejde, kan du følge os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Vi ser meget frem til de næste måneder og ikke mindst den kommende sommer, hvor vores forskellige projekter løber af stablen.

Du kan allerede nu glæde dig til næste nyhedsbrev, hvor du bl.a. kan læse om LøkkeFondens Challenge, og hvordan det går vores 100 Challenge drenge, som starter træningen i spinningslokalerne i marts. Derudover kan du blive opdateret på projektet, LifeSkills LINIE 10, og dets udrulning til flere skoler.

Tak fordi du følger med.

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kristian, Lasse, Line, Kitt, Karen, Laura, Emilie og Frederik.