Nyhedsbrev november 2024
Kære læser,
I denne udgave af nyhedsbrevet ser vi tilbage på en række gode projekter, der har skabt stor værdi for mange fagligt udfordrede unge i de seneste måneder.
Du kan læse om afviklingen af projektet, Turbo Læring, hvor 25 unge gjorde store fremskridt, samt om vores nye udbredelsesprojekt, Slutspurt, der er kommet godt fra start i Kalundborg med 26 deltagende unge.
Vi tager dig også med ind i DrengeAkademiets gruppementorordning, hvor vores seks mentorcentre fordelt over hele landet fungerer som lokalt samlingspunkt for de drenge, der deltog i DrengeAkademiet i sommer.
Slutteligt vil vi løfte sløret for, hvad medlemmer af LøkkeFondens Erhvervsnetværk kan forvente af spændende arrangementer i 2025.
Tak fordi du læser med!
Turbo Læring – Endnu et velafviklet læringsforløb
I september deltog 25 udvalgte 9. klasses elever fra syv forskellige skoler i Kalundborg Kommune i det intensive læringsforløb, Turbo Læring.
Eleverne havde alle det til fælles, at de fandt det faglige i skolen svært – til tider uoverskueligt – og mange af dem ønskede strategier til at ændre på netop dette.
Det lykkedes de unge i den grad med gennem dette intensive læringsforløb, som LøkkeFonden afviklede i samarbejde med UngKalundborg for fjerde år i træk.
Eleverne fik ikke alene taget livtag med det, som var fagligt udfordrende. De gevandt hver især også troen på sig selv og deres potentiale. Samtidig fandt de hinanden i fællesskabet og knyttede stærke sociale bånd. Det er på mange måder fantastisk og givende at være vidne til, når så forskellige unge mennesker både ser, vil og rummer hinanden på tværs.
Vi er stolte over alt det, vi nåede og opnåede sammen på blot tre uger, og vi glæder os til at følge eleverne videre på deres fælles læringsrejse.
Slutspurt – Et nyt udbredelsesprojekt støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond
D. 8. november nåede vi første milepæl i pilotudgaven af udbredelsesprojektet, Slutspurt. 26 udvalgte 9. klasses elever fra seks forskellige skoler i Kalundborg Kommune er en del af det intensive læringsforløb, hvor formålet er at give dem et fagligt, personligt og socialt rygstød.
I tre uger knoklede drengene og pigerne for at lære nye regnemetoder, nye læse- og skrivestrategier og for generelt at komme på omgangshøjde med deres jævnaldrende.
Fagligt rykkede eleverne sig markant. Personligt og socialt rykkede de sig endnu mere.
Mange af de unge mødte op med sparsom tro på eget værd og potentiale – og flere sågar uden den store tillid til egne evner i et nyt socialt fællesskab. Gennem talrige udfordringer og samarbejdsøvelser erfarede de unge, at succes er en holdsport, og at de faktisk kan meget mere, end de troede.
De har udviklet et unikt sammenhold og et forpligtende fællesskab, hvor der altid er nogen, der regner med én, og hvor alle bidrager med det, de kan.
De tre uger var kickstarten på projektet, der løber helt frem til maj 2025. Fremover vil eleverne mødes fast hver uge i gruppementorordningen, der finder sted på den lokale ungdomsskole i Kalundborg. Her vil omdrejningspunktet være at bygge ovenpå alt det lærte, så eleverne kan stå endnu stærkere ved folkeskolens afgangsprøve. Sideløbende vil vi samarbejde med elevernes forældre, så de kan støtte op og guide deres unge bedst muligt.
TAK til Den A.P. Møllerske Støttefond for at gøre projektet muligt. Og tak til både elever, forældre og UngKalundborg for en fantastisk kickstart på Slutspurt.
Over de næste tre år vil vi udbrede projektet, Slutspurt, til endnu flere kommuner. Vi er allerede i gang med at etablere formelle samarbejder med to yderligere kommuner.
DrengeAkademiets gruppementorforløb er godt i gang
Forskning viser, at opfølgning spiller en vigtig rolle i at sikre, at læringen fra DrengeAkademiet kan fastholdes og skabe langvarig effekt. Intensive læringsforløb, som er tidsbegrænsede og ofte fokuserede på specifikke mål, kan skabe store fremskridt på kort tid. Men uden et understøttende efterforløb kan de opnåede færdigheder og den nye viden risikere at blive glemt og gå tabt.
Det gælder også for drengene på DrengeAkademiet, der kan falde tilbage i gamle vaner og handlemønstre, når de er tilbage i vante rammer. Vi har derfor udviklet en 1-årig mentorordning, som skal bygge bro mellem DrengeAkademiet og drengenes hverdag.
Det særlige ved netop DrengeAkademiets mentorordning er, at den baserer sig på gruppementoring. Det betyder, at drengene to gange i måneden får mulighed for at genbesøge det læringsfællesskab, de var en del af på akademiet, når de mødes i lokale mentorcentre med andre ligesindede fra nærliggende byer.
Hvert mentorcenter har flere erfarne mentorer tilknyttet, så drengene har forskellige voksne at tale med samt spejle sig i. Det er en tryg social træningsbane, hvor forskellige perspektiver bringes i spil, og drengene bygger videre på det fælles ”vi”, der blev etableret på DrengeAkademiet.
Gruppementorforløbet har nu været i gang i 4 måneder. Vi oplever en stærk samhørighed blandt drengene, som fremmer mødestabiliteten og lysten til at deltage aktivt. Der tales åbent om alt fra små hverdagsting til de 7 karaktertræk, stjernestunder og de udfordringer, som de møder hver især.
Derudover får drengene lektiehjælp, prøver kræfter med forskellige sportsgrene og kommer på virksomhedsbesøg, som giver indsigt i arbejdsmarkedet og hjælper dem med at afklare deres kommende uddannelsesvalg.
Parallelt med dette støttes drengenes forældre af vores forældrevejledere i at opretholde og styrke drengenes motivation og nye, gode vaner. Forældrene deltager i workshops, hvor de får indsigt i de typiske udfordringer, som drenge i denne aldersgruppe møder, samtidig med at de får mulighed for at udveksle erfaringer om specifikke udfordringer.
TAK til alle mentorer, sponsorer, fonde og samarbejdspartnerne, der har støttet DrengeAkademiet 2024 og dets gruppementorordning. Jeres engagement og opbakning har stor betydning for os og ikke mindst drengene.
Erhvervsnetværket i 2025 – Store navne på plakaten
2025 tegner til at blive et spændende år for LøkkeFondens Erhvervsnetværk. Vi har allerede flere inspirerende oplægsholdere på programmet, som vil dele deres erfaringer inden for bl.a. ledelse, iværksætteri og innovation. Det er en unik mulighed for at netværke med erhvervsfolk fra flere brancher, samtidig med at du støtter LøkkeFondens samlede indsatser for unge i udsatte positioner.
Vi glæder os til at byde både nye og eksisterende medlemmer velkommen i det kommende år. Læs mere om Erhvervsnetværket, og book en plads i netværket her.
Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte LøkkeFondens direktør, Kristian Nørgaard, på khn@loekkefonden.dk.
Gør en forskel og giv et bidrag
I LøkkeFonden hjælper vi unge drenge, der har mistet troen på eget værd og potentiale. Det er unge, som mistrives, har faglige efterslæb, føler sig ensomme, oplever mobning og/eller ikke tror, at de er gode nok, som de er.
Støt LøkkeFondens arbejde med et valgfrit beløb og hjælp os med at hjælpe drengene. En donation i dag er en vigtig investering i en ung drengs fremtid.
… eller donér nu på MobilePay nr. 638404
LøkkeFonden modtager ingen offentlige tilskud, men drives med opbakning og indsamling af midler fra private, virksomheder og fonde. Vores almennyttige arbejde er således dybt afhængig af de økonomiske bidrag, vi kan få fra dig og andre, der gerne vil gøre en forskel og tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar.
Hvis du som virksomhed ønsker at støtte LøkkeFondens arbejde, kan du læse mere om vores støttepakker her.
Vi er taknemmelige for både små og store bidrag, da alle donationer er med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde den nødvendige hjælp til udfordrede drenge i hele landet.
Følg vores arbejde på de sociale medier
Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så find os på Facebook, LinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk)
December står for døren, og i LøkkeFonden kan vi se tilbage på et begivenhedsrigt år fyldt med udvikling, nye projekter og gode resultater. Vi er stolte af alle de unge, vi har haft æren af at arbejde med, og af de mange fantastiske mennesker, virksomheder og fonde, som har støttet og bidraget til vores aktiviteter.
Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i 2025, hvor endnu flere udfordrede unge skal hjælpes ind i fællesskabet.
De bedste hilsner,