Nyhedsbrev juni 2020

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Så er der igen godt nyt fra LøkkeFonden. Efter mange måneders uvished kan vi nu endelig melde klart ud, at myndighedernes retningslinjer vedrørende ”sommeraktiviteter for børn unge” gør det muligt for os at afvikle DrengeAkademiet denne sommer som oprindeligt planlagt.

Som vi skrev i sidste nyhedsbrev, er drengene fra LøkkeFondens Challenge i fuld gang med at træne op til at cykle Danmark rundt – 300 km på tre dage i september. Første milepæl på vejen finder sted allerede denne weekend, hvor vi afvikler ”Mini-Challenges” for de lokale hold, der skal cykle 200 kilometer på 2 dage. Drengene er i exceptionel god form i år, så vi glæder os til en weekend med fart på, hvor vi får testet grundformen i fællesskab.

Læs mere om DrengeAkademiet nedenfor, hvor vi også løfter sløret for helt ny ekstern følgeforskning, der viser, at DrengeAkademiet har langvarig positiv effekt.

Rigtig god læselyst!


DrengeAkademiet 2020 eksekveres ud fra oprindelig plan

Det er os en stor glæde at kunne meddele, at DrengeAkademiet 2020 vil blive afviklet som oprindeligt planlagt med 100 drenge i uge 27 og 28.

Siden dette stod klart, har LøkkeFondens medarbejdere måttet løbe stærkt for at blive klar til at afvikle endnu et akademi på Flakkebjerg Efterskole med alt, hvad det indebærer af både høj- og lavpraktik.

Vi har arbejdet i mange måneder på at planlægge det bedste akademi for drengene nogensinde. Forrige weekend samlede vi de stærke lærerkræfter fra hele landet, der skal give drengene to lærerige uger fyldt med oplevelser, fællesskab og samvær. De i alt 25 voksne fik sammensat et spændende campprogram, som de glæder sig til at præsentere for drengene om ganske få dage.

Drengene kommer især til at arbejde med fagene læsning, skrivning og matematik. Dette underbygget af et personligt og socialt spor, hvor drengene lærer om betydningen af at have en stærk karaktér, hvilket bl.a. omhandler evnen til at forfølge egne mål, gøre sig umage og til at kæmpe videre, når noget er svært. Personalet har sammen skræddersyet undervisningen i personlige og sociale kompetencer med fokus på 7 karaktertræk: Selvkontrol, engagement, vedholdenhed, social intelligens, taknemmelighed, optimisme og nysgerrighed. 

Drengene sender vi på velfortjent sommerferie lørdag d. 11. juli efter DrengeAkademiets traditionsrige afslutningsceremoni. I august møder vi dem igen til ”Drengenes Dag” i Tivoli, og herefter starter det lange seje træk, hvor drengene bliver en del af den obligatoriske gruppementorordning, som forløber i skoleåret 2020/2021. Her mødes drengene to gange i måneden i ét af vores otte lokale mentorcentre for at arbejde videre med det lærte fra campen.

DrengeAkademiet 2019. Foto: Emil Rahr

Ny forskning viser gode resultater for LøkkeFondens DrengeAkademi

TrygFonden og Rambøll har udført et kvantitativt effektstudie af DrengeAkademiet i perioden 2015-2018. Resultaterne af studiet viser, at for de drenge, der har deltaget i 2017 og 2018, er der flere, som består folkeskolen afgangsprøve og erklæres uddannelsesparate på baggrund af deres deltagelse i DrengeAkademiet.

Forskningen indikerer, at de positive effekter hænger sammen med de ændringer, der er foretaget af DrengeAkademiet siden 2017, hvor bl.a. gruppementorordningen bliver fremhævet som et særligt virksomt element af efterværnsindsatsen i de supplerende kvalitative studier, der er foretaget af Rambøll.

Følgeforskning peger desuden på, at DrengeAkademiet 2019 har en langvarig positiv virkning på de deltagende drenges mentale sundhed. Her fremhæver Oxford Research bl.a., at drengenes selvværd forøges, og at denne virkning er blivende syv måneder efter endt camp.

Resultaterne bekræfter, at DrengeAkademiet og mentorordningen gør en positiv forskel.


“Bare sig tak”

I LøkkeFonden vil vi gerne sige en stor tak til vores samarbejdspartnere, sponsorer og bidragsydere. Uden jeres opbakning var det ikke muligt at afholde hverken DrengeAkademiet eller Challenge. Vi er meget taknemmelige for al den støtte, vi får.

Også en stor tak til de mange dedikerede voksne ildsjæle, der hvert år lægger mange kræfter i vores projekter og ikke mindst i drengenes trivsel.

Jeres indsats er altafgørende – ikke kun for projekternes gennemførsel, men også for den enkelte dreng, som deltager. Det er jeres fortjeneste, at vi igen i år kan sende challenge-drengene ud på deres store tur rundt i landet, og at vi igen i år kan have positive forventninger til drengenes udvikling på DrengeAkademiet. Tak.

Taknemmelighed – Ét af de syv karaktertræk, som går igen på tværs af LøkkeFondens projekter.

Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens daglige arbejde, så kan du følge os på LøkkeFondens FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Støt os og gør en forskel

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på hjemmesiden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


Vi ser frem til at afvikle både DrengeAkademiet og LøkkeFondens Challenge og give drengene en masse positive succesoplevelser i et meningsfuldt fællesskab.

Rigtig god sommer.

De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kristian, Lasse, Line, Kitt, Malene Louise, Peter, Emilie, Laura og Frederik.