Nyhedsbrev august 2021

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Efteråret nærmer sig med hastige skridt. Det er blevet tid til at gøre status over sommeren, der på mange måder har været helt fantastisk. I LøkkeFonden har vi haft meget at se til – både hvad angår eksekvering af vores signaturprojekter, LøkkeFondens Challenge og DrengeAkademiet, samt eksekvering af lokale udbredelsesprojekter i Esbjerg og Oslo.

Derudover har vi traditionen tro fået kåret ’Årets Knægt’, der i år blev Jakob Enevoldsen, som var med på DrengeAkademiet i 2016.

Sommeren er endvidere gået med planlægning af projekter i det kommende efterår, der bl.a. byder på lokale indsatser i Kalundborg og Bergen – og dertil en ekstra landsdækkende indsats i efterårsferien for flere af de drenge, som desværre ikke fik plads på DrengeAkademiet denne sommer.

Læs mere om sommerens projekter nedenfor. Rigtig god læselyst.


LøkkeFondens Challenge 2021

I slutningen af juni krydsede 40 seje Challenge-drenge målstregen ved dk4 efter at have cyklet Danmark rundt – 500 km på blot fem dage. 1. etape på LøkkeFondens Challenge startede hos Bilka i Odense, der sendte drengene godt afsted på de første 100 km mod Kolding.

Dag 2 bød på årets bjergetape og endnu 100 km. Drengene kæmpede hårdt i det bakkefyldte terræn, hvorfor der indimellem var brug for en venlig hånd i ryggen. På Challenge er dette definitionen af “bedst sammen”. Etapen sluttede ved Hotel Juelsminde, hvor drengene kunne nyde et godt aftensmåltid på Restaurant På Havnen efterfulgt af et slag minigolf.

Turens 3. etape bød på 100 km fra Juelsminde til Aarhus. Selvom bjergetapen dagen forinden kunne mærkes i benene, formåede drengene at cykle de 100 km med et gennemsnit på 27,7 km/t. Super stærkt gået af drengene. Undervejs fik vi heldigvis gode provianter hos POWER i Horsens. Ved ankomst til Aarhus tog vi med færgen mod Sjælland, hvor 3F havde sørget for, at vi kunne overnatte hos Rørvig Feriecenter. Dagen sluttede med det obligatoriske POWER-banko med Bubber som game master og fede præmier fra POWER.

På turens 4. etape skruede drengene endnu engang op for tempoet. De 100 km gik fra Rørvig til Metalskolen i Jørlunde med en gennemsnitsfart på hele 28,7 km/t – imponerende! Undervejs blev drengene forkælet hos Falck i Holbæk, mens aftenen bød på EM-kamp, hvor vi fik heppet på de danske fodbolddrenge.

LøkkeFondens Challenge 2021. Foto: Privat

Humøret, energien og ikke mindst tempoet steg gradvist undervejs på Challengeturen, men nåede alligevel nye højder på turens 5. og sidste etape, hvor vi fik taget det obligatoriske gruppebillede på Christiansborg, inden vi kørte over målstregen hos dk4. Her havde Coca-Cola sørget for kolde drikkevarer, mens Umut Sakarya stod klar med durumruller til drengene, deres familier og venner.

Vi kunne ikke have ønsket os en bedre tur og afslutning. Vi er utrolig stolte af drengene, og vi glæder os naturligvis til at følge dem på deres videre færd. I september mødes vi med drengene igen hos Adecco, som vil afholde en workshop, der skal styrke drengenes kompeten­cer i at skrive CV og målret­tede jobansøgninger.

Se filmen nedenfor og få et lille glimt af de mange højdepunkter fra LøkkeFondens Challenge 2021, hvor drengene bl.a. fik styrket deres mentale muskel samt genskabt troen på eget værd og potentiale.


DrengeAkademiet 2021

I juli gennemførte en stor flok seje og stolte drenge DrengeAkademiet 2021. Det er drenge, der med rette kan være stolte af sig selv efter frivilligt at have brugt to uger af deres sommerferie på at blive endnu bedre til dansk og matematik.

Igen i år har det været fantastisk at se udfordrede drenge gøre sig umage og kæmpe sig til læring i stedet for at give op. Vi er fulde af beundring over det engagement, drengene lagde for dagen, og ikke mindst den udvikling, de gennemgik både fagligt, personligt og socialt.

DrengeAkademiet 2021. Foto: Søren Jul Lamberth/Aller Foto & Video

Drengene arbejdede hårdt for at indhente faglige efterslæb. På blot to uger rykkede de sig i gennemsnit 20%-point i matematik og 33%-point i læsning. Vigtigst af alt fik drengene fyldt deres personlige rygsæk med succesoplevelser, som gav dem fornyet tro på egne evner, øget læringslyst og større motivation for skolen. Samtidigt knyttede drengene stærke sociale bånd og fik nye venner for livet.

Drengenes faglige progression under DrengeAkademiet 2021. Testmaterialer (8. klasses niveau) fra CLIO og ALINEA.
Drengene bliver præsenteret for forskellige tests hver gang.

Drengenes fornyede tro på egen formåen er en vigtig drivkraft for, at de kan lykkes – også på længere sigt. Det kommende skoleår vil vi bygge videre på drengenes sommerferieindsats gennem vores obligatoriske gruppementorordning. Her vil vi følge drengene tæt, når de mødes fast to gange om måneden i ét af vores syv lokale mentorcentre.


Mentorcentrene er bemandet af mentorer fra DrengeAkademiet og MentorDanmark, der alle har indgående kendskab til målgruppen. Mentorerne vil støtte drengene i at fastholde den positive selvfortælling og udvikling, som blev kickstartet på DrengeAkademiet. Der vil være fokus på sociale aktiviteter, faglige mål samt på at give drengene indsigt i arbejdsmarkedet gennem en række virksomhedsbesøg og gøre dem mere afklarede i forhold til deres forestående uddannelsesvalg. Sideløbende med det kontinuerlige arbejde med drengene vil vores erfarne forældrevejleder guide forældrene til at støtte op om drengenes nye gode vaner.

Se filmen nedenfor og få et lille glimt af sommercampen, der kickstartede drengenes læringsrejse.


Drengenes Dag i Tivoli

I søndags, d. 22. august, gennemførte vi den årligt tilbagevendende begivenhed; Drengenes Dag i Tivoli. Her samlede vi alle drengene fra DrengeAkademiet 2021, deres familier samt drengene fra LøkkeFondens Challenge 2021. Det var en flot sommerdag med stor gensynsglæde blandt både drenge og voksne. Havens mange forlystelser blev flittigt brugt af alle, og det satte naturligvis adrenalinen i kog og lattermusklerne på overarbejde.

Drengenes Dag i Tivoli d. 22. august 2021. Foto: Privat

Årets Knægt 2021

Siden 2012 har LøkkeFonden sendt mere end 1000 ikke-uddannelsesparate drenge afsted på DrengeAkademiet. Hver og én af dem har sat sig spor i os. Det gælder også Jakob Enevoldsen, som var én af de 100 drenge, der deltog i DrengeAkademiet 2016.

Jakob var en dreng, som havde ondt i selvtilliden, og som havde mistet troen på eget værd og potentiale. I starten var han skeptisk ved at skulle bruge to uger af sin sommerferie på ”skolebænken”, men det ændrede sig heldigvis efter tre dage på akademiet. Her tøede Jakob op og begyndte for alvor at tage ansvar for sig selv og sine muligheder. Han udviklede sig og fik større selvtillid som dagene gik.

I årene der fulgte knoklede Jakob ihærdigt videre med lektierne og blev meget motiveret af ”selv at kunne”. Han rykkede sig markant i alle fag, og ved udgangen af folkeskolen blev han vurderet uddannelsesparat.

I juni 2021 afsluttede Jakob sin EUX Business på Herningsholm Erhvervsskole, og han har nu fået job som elev hos Toldstyrelsen, hvor han starter til september.

Jakob har gjort stort indtryk på os, og vi beundrer ham meget for det gå-på-mod og den viljestyrke, han har udvist hele vejen igennem. På den baggrund er han blevet kåret til “Årets Knægt”, og traditionen tro fik han overrakt prisen af LøkkeFondens stifter, Lars Løkke Rasmussen.

Tillykke Jakob. Vi er stolte af dig.

Stor tak til POWER og Jesper Boysen for støtten og gaven til Jakob.

LøkkeFondens stifter, Lars Løkke Rasmussen, overrækker prisen som ’Årets Knægt’ til Jakob Enevoldsen. Foto: Privat.

Boost-uge for ordblinde unge i Esbjerg Kommune

I uge 31 var LøkkeFonden i Esbjerg for at afvikle en boost-uge for ordblinde elever i 6.-9. klasse. Projektet blev etableret i et samarbejde mellem LøkkeFonden, Esbjerg Kommune og Lauritzen Fonden. De 30 elever – både drenge og piger – deltog i en fem dages “boost-uge” med intensiv undervisning i skrivning, læsning og matematiske færdigheder. Herudover var der også dagligt fokus på fysisk aktivitet. Sideløbende arbejdede de med deres personlige læring, herunder syv personlige karaktertræk med afsæt i et dynamisk mindset. Boost-ugens program og indhold tog afsæt i LøkkeFondens læringskoncept, læringsmetoder og materialer udviklet til blandt andet DrengeAkademiet.


Guttas Campus 2021 i Norge

I sommerferien blev Guttas Campus afviklet, hvor 50 drenge fra Oslo deltog på en to ugers camp. Det ”norske DrengeAkademi” startede tilbage i 2018 og afvikles nu årligt både i Bergen og Oslo.

LøkkeFonden har været med fra starten, hvor Kristian siden efteråret 2017 har været konsulent på projektet. Det indebærer bl.a. deltagelse på camp, hvor han fx hjælper drengene med at nå til tops på måltrappen i matematik – et virkemiddel, som også bruges på DrengeAkademiet.

Vi er stolte over at se, hvordan DrengeAkademiets principper også spredes uden for Danmark og glæder os over det fortsatte tætte samarbejde med gruppen af norske ildsjæle, der skaber mærkbare resultater for en helt særlig gruppe af unge mennesker.


Dk4 dokumentar om LøkkeFondens Challenge

LøkkeFondens Challenge så første gang dagens lys i 2014, hvor knap 25 drenge fra Københavnerområdet blev stillet over for en udfordring: At cykle 500 km på 5 dage.
Siden da er projektet blevet udbredt til flere byer og i 2021 er LøkkeFondens Challenge repræsenteret i København, Jyderup, Odense, Kolding, Haderslev og Vejle.

Som vi tidligere har skrevet, så glæder vi os til at se dokumentarfilmen om LøkkeFondens Challenge, som tv-stationen, dk4, og Bubber arbejder på i skrivende stund.


Bubber har siden marts fulgt drengene på tæt hånd for at dokumentere den læringsrejse drengene er på sammen. Og Bubber var også med, da drengene cyklede turen rundt i Danmark fra d. 23.-27. juni.

Planen er, at dokumentaren bliver sendt på dk4 allerede her til efteråret.

Bubber og filmholdet bag dk4 dokumentaren om LøkkeFondens Challenge.

Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så følg os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Støt os og gør en forskel

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på hjemmesiden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kitt, Kristian, Line, Laura, Peter og Frederik.