Nyhedsbrev november 2019

  • Af LøkkeFonden

Kære læsere,

Her får I et kort nyhedsbrev med seneste nyt fra LøkkeFonden.

Rigtig god læselyst!

Foto: Emil Rahr

SoMe jule- og adventskalender

Julen er hjerternes fest. I den anledning er vi gået i gemmerne for at håndplukke en række af de mange ”drenge-øjeblikke”, som vi har været vidne til på vores projekter i år 2019.

Der er mange gode minder at se tilbage på. Så følg endelig med når vi i december måned deler nogle af de største og bedste øjeblikke fra året, der gik, på FacebookLinkedIn og Instagram.
 
Vi vil samtidig gerne benytte lejligheden til at takke de mange modige drenge, opbakkende forældre, voksne ildsjæle og stærke samarbejdspartnere, der har været med til at gøre år 2019 til et mindeværdigt år. Jeres indsats er meget værdsat.


Nyt projektmateriale om DrengeAkademiet og Challenge

Læs det nyeste materiale om vores to signaturprojekter, DrengeAkademiet og Challenge, og bliv klogere på vores arbejde med at hjælpe udfordrede drenge tilbage ind i fællesskabet.


DrengeAkademiet 2020 – Åben for ansøgninger d. 15. januar

Mens akademidrengene fra i sommer knokler videre i vores otte lokale mentorentre for at fastholde gode vaner og læringsstrategier, er forberedelserne til DrengeAkademiet 2020 i fuld gang. Introcampen vil finde sted d. 13.-14. juni og hovedcampen d. 29. juni-12. juli. Mentorprogrammet starter i august 2020 og fortsætter resten af det kommende skoleår. Målgruppen er drenge, der går i 7. eller 8. klasse, og som er kommet bagud i dansk og matematik.

Vi åbner for ansøgninger onsdag d. 15. januar 2020. Så hold øje med vores hjemmeside, hvor flere informationer følger.


141 ud af 141 forældre anbefaler DrengeAkademiet til andre

For at få indblik i drengenes udbytte af både DrengeAkademiet og det understøttende mentorforløb, har vi lavet en rundspørge blandt de forældre, hvis drenge deltog i 2017, 2018 og 2019.

Tilbagemeldingerne har været yderst positive. Nedenfor ses en af de mange positive tilkendegivelser, der peger på, at det, vi gør, giver mening og har værdi for drengene – også på længere sigt.

Det har gjort alverden for min dreng. Han tog afsted som en knækket dreng, der havde lært igennem flere år, at han ikke passede ind i folkeskolens rammer. Han følte sig ødelagt og anderledes og kom hjem med den største rygsæk af mental opbakning og succesoplevelser fra Drengeakademiet. Både selv Drengeakademiet var helt fantastisk og jeg kan aldrig takke jer nok. Det har betydet ALT for min dreng. Men ikke mindst mentor forløbet ved Mikkel i Silkeborg var guld værd. Mikkel er helt fantastisk og det, at de mødtes hver måned igennem et år, har også givet dem en stor ballast i at støtte hinanden, efter Drengeakademiet. Hvis jeg nogensinde vinder i lotto, vil jeg bruge gevinsten til at støtte jer og sørge for, at det aldrig stopper. […] Han går nu i 10 kl. […], og vil helt klart være håndværker (evt. mekaniker). Han har lært at tage fat i de personer, der sårer ham og tager af eget initiativ en god snak. Han sætter grænser og er blevet så meget mere voksen og tager ansvar for sit eget liv efter DA. Han havde en rigtig god eksamen i år, og gjorde virkelig en indsats. Det havde han aldrig gjort inden DA. TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK TAK til jer ❤

(Mor til dreng fra DrengeAkademiet 2017).


LøkkeFondens Challenge som Årets Hjertesag

LøkkeFondens Challenge er blevet indstillet til Årets Hjertesag hos PFA Brug Livet Fonden. Det er vi meget stolte over.

Foto: Dan Henrik Møller

Den seneste uge er det strømmet ind med stemmer og positive tilkendegivelser fra vores mange projektinvolverede, samarbejdspartnere og øvrige interessenter, som følger vores aktiviteter. Tusinde tak for jeres omtanke og positive opmærksomhed. Det varmer.

Vi samler stadig på stemmer. Afstemningen slutter torsdag d. 28. november.

Planlægningen af Challenge 2020 er i fuld gang. Vi udvider feltet, så 100 drenge får mulighed for at prøve kræfter med turen. Vi ser på cykelruter samt hvilke byer, der kan deltage i 2020, og vi glæder os til at fortælle mere om dette i vores næste nyhedsbrev.


LifeSkills LINIE 10

Siden august har vi været i gang med LifeSkills LINIE 10 i Høje-Taastrup. Projektet bliver afprøvet i Høje Taastrup Kommunes 10. klassecenter, LINIE 10, på en gruppe elever (15-17 år), der endnu ikke er vurderet uddannelsesparate. Formålet med indsatsen er at styrke elevernes faglige, personlige og sociale forudsætninger for at påbegynde og gennemføre en ungdomsuddannelse. Eleverne er godt i gang med linjefaget, LifeSkills, og de har på nuværende tidspunkt også brugt en del spændende timer sammen med deres erfarne erhvervsmentorer fra det lokale erhvervsliv.

LifeSkills er blevet til i et samarbejde mellem LøkkeFonden, NEXT Uddannelser København og Høje-Taastrup Kommune med økonomisk støtte fra Industriens Fond. Projektet forløber over en 4-årig periode, hvor vi trinvist vil udrulle indsatsen i flere dele af landet.


Gør en forskel og giv et bidrag på 200 kr.

Har du lyst til at støtte LøkkeFondens almennyttige arbejde og drengenes kamp? Her på siden kan du give et engangsbeløb eller blive fast månedlig bidragsyder. Alle donationer har betydning, og vi sætter stor pris på hver enkelt krone, vi får doneret.

Sammen kan vi gøre en forskel og bringe drenge på kanten tilbage ind i fællesskabet.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens daglige arbejde kan du følge os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk).


Ingen kan alt, men alle kan noget.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår,

Team LøkkeFonden
Benjamin, Kristian, Lasse, Line, Kitt, Karen, Laura og Frederik.