Nyhedsbrev februar 2024

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

I den seneste tid har LøkkeFondens sekretariat været dybt engageret i en række spændende initiativer.

I januar rejste LøkkeFondens direktør til Norge for at være med til at eksekvere pilotprojektet, Campus Ung. Samtidig åbnede vi op for ansøgninger til DrengeAkademiet 2024, og igen i år er vi overvældede af interessen blandt drenge og forældre fra hele landet.

I februar afholdt vi endnu et netværksarrangement i LøkkeFonden Ervhvervsnetværk – denne gang med Mette Dahl Juelner, CEO i BizBuddy, som keynote. Endeligt er vi i disse dage fuldt optagede af forberedelserne til LøkkeFondens 12-års fødselsdag, der fejres d. 14. marts på Copenhagen Marriott Hotel med en stor fundraisingmiddag til fordel for udfordrede drenge.

Læs mere om disse begivenheder samt kommende arrangementer nedenfor. 

Rigtig god læselyst.


Ansøg om en plads på DrengeAkademiet 2024

LøkkeFonden modtager lige nu ansøgninger til DrengeAkademiet 2024, som afholdes i skolernes sommerferie (uge 27 og 28). 

På DrengeAkademiet tilbyder vi hvert år 100 drenge fra hele Danmark en frisk start, hvor de har mulighed for at vende negative skoleoplevelser og et negativt selvbillede til det bedre. Drengene bliver en del af et meningsfuldt og forpligtende fællesskab og får samtidig en bred vifte af faglige, personlige og sociale værktøjer, der styrker deres forudsætninger for at få en ungdomsuddannelse.

Kender du en dreng i 7. eller 8. klasse, der er udfordret i fagene dansk og matematik? Så er det nu, han har chancen for at ændre på det.

Ansøgningsfristen er d. 17. marts 2024. Alle ansøgninger behandles samlet. Først-til-mølle-princippet gælder med andre ord ikke.


Campus Ung i Norge

I januar blev Campus Ung afviklet for første gang i Askøy i Norge. I tre uger arbejdede 25 piger og drenge fra flere forskellige skoler med de 7 karaktertræk og på at styrke deres færdigheder inden for skrivning, regning og læsning. På blot tre uger rykkede eleverne sig 14,2 %-point i regning og 13,5 %-point i læsning. 

LøkkeFondens direktør, Kristian Nørgaard, var med i den første uge af campen som sparringspartner og underviser med henblik på at sikre en god opstart og etablering af vigtige læringstilgange baseret på ’Synlig Læring’ og positiv psykologi.

Campus Ung er etableret af Guttas Campus med inspiration fra LøkkeFondens udbredelsesprojekt, Turbo Læring i Kalundborg. Ligesom Turbo-forløbet er Campus Ung en lokaltilpasset udgave af DrengeAkademiet. Projektet, der afvikles i dagtimerne, løber over tre uger og er både for piger og drenge.

I samarbejde med NRK blev der i denne måned udgivet en dokumentarfilm omkring Guttas Campus. Se den på NKR TV’s egen hjemmeside her.

Campus Ung 2024, Askøy. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

Vi er glade for samarbejdet med Guttas Campus og stolte over at se, hvordan LøkkeFondens læringskoncept fortsat inspirerer ud over de danske grænser – nu i form af et nyt, kommunalt projekt i Askøy i Norge. 


LøkkeFondens Erhvervsnetværk

Torsdag d. 8. februar mødtes LøkkeFondens Erhvervsnetværk igen på Restaurant Pluto. Aftenens rutinerede oplægsholder Mette Dahl Juelner, CEO i BizBuddy, gav netværket et indblik i, hvad en kernefortælling er, hvordan den kan anvendes og understøtte en virksomheds strategi, samt hvordan den kan være med til at hjælpe interessenter med at forstå, hvem virksomheden er, og hvor virksomheden er på vej hen. 

Møde i LøkkeFondens Erhvervsnetværk i februar, København.

Næste møde i LøkkeFondens Erhvervsnetværk – Torsdag d. 25. april

LøkkeFondens Erhvervsnetværk samles igen til et netværksarrangement d. 25. april på Restaurant Pluto, hvor Rasmus Bagger, founder af Headcoach, vil dele sin viden om coaching og emotionel intelligens.

Rasmus Bagger er en international anerkendt foredragsholder, performance coach og rådgiver for topidrætsudøvere og erhvervsledere i hele verden. Han vil give indsigt i, hvad han betegner som EQ 2.0 – emotionel intelligens 2.0 – som er en optrænet tilstand af parathed, der er et must i en verden, hvor ultimativt personligt lederskab er nøglen til succes.

LøkkeFondens Erhvervsnetværk adskiller sig på én særlig måde fra andre netværk. Overskuddet går til en god sag; at hjælpe drenge på kanten ind i fællesskabet. Der arrangeres seks årlige møder med et spændende program, der altid omfatter oplæg, dialog, networking og spisning et sted i Storkøbenhavn. Netværket er for dig, der ønsker at blive en del af et professionelt netværk med en skarp CSR-profil. 

Du kan sikre dig en af de sidste pladser i erhvervsnetværket efter først-til-mølle-princippet her.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte LøkkeFondens direktør, Kristian Nørgaard, på khn@loekkefonden.dk.


LøkkeFondens fødselsdag 2024 i marts 

Torsdag d. 14. marts 2024 holder LøkkeFonden sin 12-års fødselsdag med en stor fundraisingmiddag på Marriott Hotel i København. 

Aftenen vil byde på komik, live-musik, magi, lotteri, auktion og DJ’ing. Overskuddet fra aftenen går til LøkkeFondens samlede indsatser for udfordrede drenge i Danmark. Som deltager får man altså ikke kun en uforglemmelig aften med lækker mad, godt selskab og underholdning, men man støtter også en god sag, der hjælper endnu flere drenge på kanten ind i fællesskabet.

For yderligere information om fødselsdagen 2024 se her. Vi ser frem til at tilbringe denne fantastiske aften med de deltagende gæster og sammen gøre en positiv forskel.


Gør en forskel og giv et bidrag

I LøkkeFonden hjælper vi unge drenge, der har mistet troen på eget værd og potentiale. Det er unge, som mistrives, har faglige efterslæb, føler sig ensomme, oplever mobning og/eller ikke tror, at de er gode nok, som de er.

Støt LøkkeFondens arbejde med et valgfrit beløb og hjælp os med at hjælpe drengene. En donation i dag er en vigtig investering i en ung drengs fremtid.

… eller doner nu på MobilePay nr. 638404

LøkkeFonden modtager ingen offentlige tilskud, men drives alene med opbakning og ind­samling af midler fra private, virksomheder og fonde. Vores almennyttige arbejde er således dybt afhængig af de økonomiske bidrag, vi kan få fra dig og andre, der gerne vil gøre en forskel og tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar.

Hvis du som virksomhed ønsker at støtte LøkkeFondens arbejde, kan du læse mere om vores støttepakker her.

Vi er taknemmelige for både små og store bidrag, da alle donationer er med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde den nødvendige hjælp til udfordrede drenge i hele landet.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så find os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk)


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden