Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet

LøkkeFonden

Statistikkerne viser, at drengene halter efter pigerne på en lang række parametre, når det kommer til folkeskole og ungdomsuddannelse. Hvis man ikke får en uddannelse, er der stor risiko for, at man kommer til at stå uden for fællesskabet, og statistikerne bekræfter desværre overrepræsentation af drenge og mænd, der lever på kanten af samfundet.

Derfor har LøkkeFonden valgt at gøre en indsats for netop den gruppe drenge – primært gennem vores to signaturprojekter; DrengeAkademiet og Challenge.


DrengeAkademiet
LøkkeFondens DrengeAkademi er en læringscamp for fagligt udfordrede drenge i 7. og 8. klasse, som har viljen til at bruge to uger af deres sommerferie på at forbedre sig både fagligt, socialt og personligt. På akademiet knokler drengene benhårdt for at indhente faglige efterslæb i dansk og matematik. De oplever faglige fremskridt, som styrker deres motivation for skolen, og gennemgår sideløbende en enorm social og personlig udvikling, der giver dem fornyet mod på livet.
Den intensive faglige og personlige læring følges op med et mentorprogram, der støtter drengene i at fastholde udviklingen derhjemme.

Challenge
LøkkeFondens Challenge er et fire måneders udviklingsforløb for drenge mellem 16 og 25 år. Fælles for drengene er, at resultaterne fra skolen er udeblevet, og de mangler troen på eget værd og potentiale i forhold til uddannelse og job. Forløbet afsluttes med en tur rundt i Danmark, hvor drengene cykler ca. 500 kilometer på fem dage inden de kommer i mål. Formålet er, at give drengene troen på, at de kan langt mere, end de selv ved og samtidig give dem en mere disciplineret og struktureret hverdag. Evaluering viser, at drengene udvikler et mere positivt syn på sig selv gennem Challengeforløbet, samt at forløbet genmotiverer drengene i forhold til uddannelse og job.


Se filmene fra vores to signaturprojekter i sommerferien 2019

Skole-hjem samtale i dag og en søn, som er rykket i alle fag og nu er vurderet uddannelsesparat. Det er helt vildt en forskel DrengeAkademiet har gjort for vores søn. Han er vokset så meget menneskeligt også, og har endda været med sin skoleleder på kommunen og fortælle om DrengeAkademiet. Dagen er afsluttet med endnu en god oplevelse på Mentorcenter Ringsted

KARINA, MOR TIL DRENG PÅ DRENGEAKADEMIET 2017
Kvalitativ undersøgelse af DrengeAkademiet 2019

Kvalitativ undersøgelse af DrengeAkademiet 2019

Rambølls kvalitative undersøgelse af Plan T, DrengeAkademiet og KøbenhavnerAkademiet 2019    

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019

Så er LøkkeFonden klar til den danske sommer. Og det er de mange spændte drenge, der deltager i vores projekter, også.  I dette nyhedsbrev kan du læse om vores to signaturprojekter – DrengeAkademiet og LøkkeFondens Challenge – som begge starter nu på mandag den 1.…