Nyhedsbrev november 2023

  • Af LøkkeFonden

Kære læser,

Efteråret har sat ind, og det er atter blevet tid til at gøre status over projekter og begivenheder i de forgangne måneder. Den seneste tid har LøkkeFondens medarbejdere tilbragt mange timer sammen med de unge i vores målgruppe. Vi har bl.a. afholdt tre ugers TURBO-forløb i Kalundborg samt tilbragt to uger på Guttas Campus i Bergen. Sideløbende har vi igangsat første halvleg af DrengeAkademiets gruppementorforløb i syv forskellige danske byer, og derudover har vi lanceret LøkkeFondens erhvervsnetværk, som fremover mødes til seks årlige netværksmøder med højtkvalificerede indlægsholdere.

I slutningen af denne måned tager LøkkeFonden til Kalundborg for at følge op på udviklingen hos de eleverne, der deltog i TURBO-forløbet 2023. Derudover mødes LøkkeFondens Erhvervsnetværk igen d. 27. november med indlægsholder, Jan Lehrmann, der vil fortælle om vækst og skalering.

Sidst men ikke mindst ser vi ind i et spændende år 2024. Vi åbner bl.a. for ansøgninger til DrengeAkademiet 2024 fredag d. 19. januar. Hold øje med vores hjemmeside, hvor flere informationer følger, eller læs om DrengeAkademiet i Årets Hæfte 2023, som netop er blevet udgivet i dag.

Derudover fejrer vi LøkkeFondens 12-års fødselsdag torsdag d. 14. marts 2024 med en fundraisingsmiddag til fordel for udfordrede drenge på Copenhagen Marriott Hotel

Nedenfor kan du læse mere om efterårets højdepunkter og LøkkeFondens nærtliggende projekter og arrangementer.

Rigtig god læselyst.


TURBO-forløbet 2023 i Kalundborg 

I de første 3 uger af september afviklede vi TURBO-forløbet for 24 fantastiske 9. klasses-elever fra Kalundborg Kommune. Det var tredje år i streg, at vi afholdte det tre uger lange læringsforløb i samarbejde med UngKalundborg. Det var en stor fornøjelse at tilbringe tid sammen med de unge mennesker, der knoklede på både fagligt, personligt og socialt. 

På de få uger formåede eleverne med deres hårde arbejde at rykke sig 19,4%-point i matematik og 36%-point i læsning. Det er både eleverne og vi stolte af.

Afslutningsceremoni af Kalundborg-projektet 2023, Kalundborg.

Opfølgningsdag – Fredag d. 24. november

I slutningen af november drager vi igen afsted til Kalundborg for at følge op på elevernes udvikling. Da eleverne kommer fra skoler i hele Kalundborg Kommune, ser vi frem til at samle dem alle og høre om, hvordan det går eleverne på deres respektive skoler.

Vi er glade for samarbejdet med UngKalundborg og stolte af den positive betydning og virkning, som vi kan se, læringsforløbet har på eleverne.


LøkkeFondens Erhvervsnetværk

D. 25 september lancerede LøkkeFonden sit nye Erhvervsnetværk i samarbejde med FirstClassNetworking. Lars Løkke Rasmussen, som var aftenens keynote, gav et indblik i netværk i et strategisk perspektiv. Lars fortalte om møder med personligheder og oplevelser, der særligt har inspireret ham, og ud fra det ærlige oplæg opstod der hurtigt dialog og sparring mellem medlemmerne i erhvervsnetværket. I kombination med hyggelige omgivelser og fantastisk mad var det en alletiders aften. Tak til de mange deltagende.

LøkkeFondens Lanceringsaften 2023, København.

Næste møde i LøkkeFondens Erhvervsnetværk – Mandag d. 27. november

LøkkeFondens Erhvervsnetværk mødes igen til et netværksarrangement d. 27. november 2023 kl. 17.30 med Jan Lehrmann som keynote. Med udgangspunkt i temaet ”vækst og skalering” vil Jan Lehrmann fortælle om sin rejse, og om hvordan hans ordblindhed tidligt i livet lærte ham at arbejde lidt mere og anderledes end andre. Han fortæller desuden om, hvordan han i dag forsøger at finde og hjælpe de ”uslebne diamanter” i startupmiljøet. 

LøkkeFondens Erhvervsnetværk adskiller sig på ét særligt punkt fra andre netværk. Overskuddet går til en god sag; drenge på kanten. Der afvikles seks årlige møder med et spændende program, som altid inkluderer oplæg, dialog, networking og spisning et sted i Storkøbenhavn. Netværket er for dig, der ønsker at blive en del af et professionelt fællesskab, der samtidig har en skarp CSR-profil. 

Du kan sikre dig en af de sidste pladser i netværket efter først-til-mølle-princippet her.

Ved spørgsmål kan du kontakte direktør, Kristian Nørgaard, på khn@loekkefonden.dk.


Guttas Campus i Bergen 2023

Guttas Campus i Bergen blev afviklet i oktober for 30 drenge, der alle havde negative skoleoplevelser med sig i bagagen, og som derfor fortjente en ny start. Med på campen var LøkkeFondens direktør, Kristian Nørgaard, der deltog som både sparringspartner og underviser i matematik. Kristian har været med fra start i det ”norske DrengeAkademi”, der startede tilbage i 2018, og som i dag både afvikles i Bergen, Oslo og Nordnorge. 

De norske drenge vender hjem fra campen med en masse succesoplevelser samt faglige og personlige værktøjer, de kan bruge i deres videre færd i livet. Drengene fik desuden opbygget et fantastisk fællesskab, som heldigvis vil leve videre i gruppementorordningen. 

Guttas Campus 2023, Bergen. Foto: Trude Brun Wilhelmsen

LøkkeFondens fødselsdag 2024 i marts 

Torsdag d. 14. marts 2024 afholder LøkkeFonden sin 12-års fødselsdag på Hotel Marriott i København. Aftenen vil bl.a. byde på komik, band, magi og dj, og som krølle på halen går al overskud til LøkkeFondens samlede indsatser for udfordrede unge i Danmark. Som deltager får man derved en uforglemmelig aften med god mad, selskab og underholdning, samtidig med at man støtter en god sag, der bringer endnu flere drenge fra kanten ind i nye positive fællesskaber.


Adventskalender på SoMe 

Om lidt træder vi ind i den hyggelige juletid, der for mange giver anledning til at se tilbage på året, der gik. I LøkkeFonden ser vi stolte tilbage på de mange meningsfulde projekter, vi har afviklet, samt de mange unge mennesker, vi har guidet og hjulpet gennem dem, og som på samme tid både har rørt og inspireret os. 

Vi ser frem imod et spændende nyt år, hvor vi har endnu mere meningsfuldt arbejde i vente.

Hold øje på vores Instagram, LinkedIn og Facebook, hvor vi hver søndag i advent vil poste et billede eller en video fra årets mange fantastiske højdepunkter. 

Vi håber, I vil følge med.


Gør en forskel og giv et bidrag

I LøkkeFonden hjælper vi unge drenge, der har mistet troen på eget værd og potentiale. Det er unge, som mistrives, har faglige efterslæb, føler sig ensomme, oplever mobning og/eller ikke tror, at de er gode nok, som de er.

Støt LøkkeFondens arbejde med et valgfrit beløb og hjælp os med at hjælpe drengene. En donation i dag er en vigtig investering i en ung drengs fremtid.

… eller doner nu på MobilePay nr. 638404

LøkkeFonden modtager ingen offentlige tilskud, men drives alene med opbakning og ind­samling af midler fra private, virksomheder og fonde. Vores almennyttige arbejde er således dybt afhængig af de økonomiske bidrag, vi kan få fra dig og andre, der gerne vil gøre en forskel og tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar.

Hvis du som virksomhed ønsker at støtte LøkkeFondens arbejde, kan du læse mere om vores støttepakker her.

Vi er taknemmelige for både små og store bidrag, da alle donationer er med til at sikre, at vi fortsat kan tilbyde den nødvendige hjælp til udfordrede drenge i hele landet.


Følg vores arbejde på de sociale medier

Ønsker du at følge med i LøkkeFondens arbejde, så find os på FacebookLinkedIn og Instagram (under navnet loekkefonden.dk)


De bedste hilsner,

Team LøkkeFonden