Nyhedsbrev juni 2017

  • Af LøkkeFonden

Tempoet er højt i LøkkeFonden for tiden. Snart går startskuddet på vores sommerprojekter. 48 drenge har siden marts været igennem et udviklings- og cykeltræningsforløb: LøkkeFondens Challenge. Forløbet afsluttes med den traditionsforbundne finale, etapeløbet ”LøkkeFonden rundt i Danmark”, som skydes i gang lørdag den 24. juni. Drengene vil være synlige på landevejene landet over – og kører over målstregen ved Bellacenteret onsdag den 28. juni.

DrengeAkademiet er også klar til start og forløber i uge 26 og 27 på Flakkebjerg Efterskole i Slagelse. Over 100 drenge er klar til start og bruger således 2 ugers sommerferie på at indhente faglige efterslæb.

 

DrengeAkademiet 2017

Over 100 drenge deltog i DrengeAkademiets introcamp i starten af juni måned.

Som sædvanligt åbnede Metalskolen dørene og dannede perfekt ramme om arrangementet. Drengene mødte deres nye Akademikammerater og blev testet i læsning, stavning og matematiske færdigheder, som udgangspunkt for et skræddersyet læringsprogram, som de møder på årets DrengeAkademi, som foregår i skolesommerferiens første 2 uger.

Trods sommerfugle i maven hos drengene var humøret højt, og DrengeAkademiets staffteam leverede en indsats i absolut særklasse.

 

DrengeAkademiet er også et læringslaboratorium, hvor LøkkeFonden løbende udvikler på nye metoder. Blandt nye tiltag er skærpet samarbejde med Wiz-kids, som besøger DrengeAkademiet og giver alle drenge et appwriter-kursus, som særligt kan hjælpe dem med nye tilgange til læsning og stavning.

 

Nyt samarbejde med Adecco

Ellers er DrengeAkademiets overskyggende udviklingsområde forankring, hvor vi i nyt samarbejde med Adecco, kan skabe en fornyet og stærkere ramme om drengenes efterforløb. Al erfaringsopsamling peger på, at følgeforløb har afgørende betydning for drengenes læring på lang sigt, hvilket har medvirket til årets prioritering.

Vores samarbejde med Adecco skaber også endnu bedre rammer omkring LøkkeFondens Challenge. Flere af de deltagende drenge har allerede mødt Adecco under temaet fremtidsdrømme og jobmuligheder.

Vi glæder os meget over vores nyetablerede samarbejde med Adecco, og de unikke muligheder, som åbner sig for både Akademi- og Challengedrenge.

 

Lyngby Taarbæk Kommune, Engelsborgskolen

LøkkeFonden udbreder DrengeAkademiets læringsmetoder på tre måder i kommunalt regi. Enten samarbejder vi om at etablere og gennemføre Akademier, ellers laver vi intensive læringsforløb og/eller kompetenceforløb på skolerne.

På Engelsborgskolen har vi igangsat et spændende projekt, som handler om de 7 karaktertræk, som er kernen i LøkkeFondens fundament. De 7 karaktertræk er: Vedholdenhed, selvkontrol, social intelligens, nysgerrighed, optimisme, taknemmelighed og engagement. Skolens pædagoger deltager i kompetenceforløb og skal arbejde med de 7 karaktertræk i den understøttende undervisning i 4. til 7. klasse.